Deze website maakt voor optimale service gebruik van cookies. Door gebruik van onze website gaat u hiermee akkoord. Meer informatie vindt u in onze Privacyverklaring.

Ok

Het spoelreservoir

Het nieuwe Prevista spoelreservoir is de basis van onze nieuwe voorwandtoepassingen, of u nu een badkamer in droog- of natbouw plant. Het is hetzelfde in alle Prevista WC-elementen. Vulventielen, afvoerventielen en het bedieningsmechanisme zijn in elke toepassing uniform. Het spoelreservoir is verkrijgbaar in de varianten 3H en 3L.

 • Wateraansluiting

  De flexibele wateraansluiting kan tot stand worden gebracht met een nieuw ontwikkelde adapter met afdichting aan de binnenzijde en maakt aansluiting aan elk leidingssysteem binnen enkele seconden mogelijk.

 • Blaasvormtechniek

  Het nieuwe spoelreservoir wordt vanuit een geëxtrudeerde kunststof slang in het vormgereedschap geblazen. Het resultaat: maximale dichtheid en betrouwbare kwaliteit gedurende een lange tijd.

 • Vulventiel

  Het vulventiel kan zonder hulpgereedschap worden in- en uitgebouwd, zodat snel opnieuw kan worden gevuld voor de naspoeling.

 • Spoelstroomsmoorklep

  Bij alle sanitaire objecten kan de optimale spoelstroom worden ingesteld met de instelring. Vijf standen maken aanpassing aan elk sanitair object mogelijk.

Meer weten

Individueel design

De designmogelijkheden zijn evenwel divers, want het spoelreservoir is compatibel met alle Visign bedieningsplaten. Zo zijn bij alle inbouwsituaties adviezen op maat voor individueel design mogelijk.

Made in Germany

Het spoelreservoir wordt in Duitsland geproduceerd. Een duurzame productie is verzekerd, evenals zijn lange levensduur. Bovendien wordt elk spoelreservoir voor de aflevering gecontroleerd op dichtheid en functie – voor hoogste veiligheid en kwaliteit

Vanzelfsprekende montage

Alle bewegende en met de hand te monteren componenten zijn geel gekleurd. Bijzonder duidelijk blijken de voordelen van dit nieuwe bedieningsconcept bij het nieuwe afvoerventiel. Kijk daarvoor ook naar de fotogalerij.

Aanpasbare spoelhoeveelheden zonder weerga

De grote spoeling van het spoelreservoir biedt een volume van 3,5 tot 7,5 liter, de kleine spoeling van 2 tot 4 liter. Met enkele handelingen zijn individuele instellingen in stappen van 0,5 liter mogelijk.

De toepassingen

We hebben onze keuze duidelijk vereenvoudigd. Er zijn drie voorwandtoepassingen. Bij droogbouw zijn dat Prevista Dry voor wandinstallatie en staanderconstructie en Prevista Dry Plus voor de railmontage. Voor natbouw hebben we Prevista Pure. Alle systemen beschikken over hetzelfde spoelreservoir. Zo kunt u binnen de kortste tijd een voorwandsysteem samenstellen en monteren.

Droogbouw

Onze nieuwe voorwandtoepassing Prevista Dry voor wandinstallatie en staanderconstructie vergemakkelijkt de installatie in droogbouwconstructies dankzij veel nieuwe functies. Ze is robuust afgewerkt en daarom maximaal betrouwbaar.

Prevista Dry

Met ons nieuwe voorwandsysteem bespaart u door het eenvoudige montageconcept veel tijd en geld. Tegelijkertijd kan het flexibel op de behoeften van uw klanten worden ingesteld.

Snelle en eenvoudige montage

Na installatievoorbereidingen zoals het boren van gaten kan Prevista Dry worden geïnstalleerd met drie gereedschappen: Meetlat, waterpas en sleutel maat 13. Net als bij het spoelreservoir zijn alle zonder hulpgereedschap te monteren elementen geel. En op de wand monteert Prevista Dry zich bijna vanzelf: Met oplossingen zoals de wandhouder bespaart u door hun flexibiliteit extra tijd.

Intelligente snelspanners

De hoogteverstelling van wateraansluitingen en afvoeren voor wastafel en urinoir vergden tot dusver veel tijd. De nieuwe snelspanners revolutioneren deze bewerkingsstap en bieden een hoge stabiliteit die geenszins onderdoet voor een schroefverbinding.

Functies voor meer klantcomfort

Een belangrijk thema voor de toekomst is de voor meerdere generaties geschikte badkamer. Viega Prevista is met de standaard in hoogte verstelbaar en daarop dus zeer goed voorbereid. Bovendien kunnen douche-WC's van alle bekende fabrikanten worden gemonteerd.

Individuele installatie op rails

Het Prevista Dry voorwandsysteem kan worden aangevuld met rail en verbinder. Het resultaat: Prevista Dry Plus – een systeem dat ten aanzien van individualiteit en montagecomfort toonaangevend is.

Prevista Dry Plus

Met Prevista Dry Plus kunnen ook extravagante wensen worden gerealiseerd. Het railsysteem biedt daarbij niet alleen grote vrijheid in de vormgeving, maar kan ook snel worden geïnstalleerd.

Vlotte montage in de rail

De installatie in de rail is even eenvoudig als aan de wand: Eenvoudig de nieuw ontwikkelde voet in de rail plaatsen, vergrendelen, klaar. Na de afstelling en bevestiging met de beide verbindingsstukken aan de bovenste rail hoeven alleen nog de wateraansluitingen te worden gemaakt. Uitvoerige informatie over de installatie van Prevista Dry Plus vindt u in de montagefilm.

De online tool

Met de Viega Prevista online tool stelt u een stuklijst voor maatzuivere verbindingen op. Ook bijpassende montagetekeningen en aanbestedingsteksten kunt u ermee vervaardigen.

Natbouw

Moderne voorwandtechniek in combinatie met beproefde procedures: Met Prevista Pure en het nieuwe spoelreservoir kunnen in natbouw individuele en hoogwaardige installaties met een lange levensduur worden gerealiseerd.

Prevista Pure

"Pure" verwijst in de internationale markt naar natbouw. Onze Prevista Pure voorwandblokken zijn afgestemd op de eisen in de natbouw. Ze scoren in de afzonderlijke montage door hoge flexibiliteit. Er zijn blokken voor WC, urinoir, wastafel en bidet, elk in twee varianten met bouwhoogten van 820 en 1.070 mm.

Volledig voorgemonteerd

Om het u gemakkelijker te maken, is het inwendige met het Viega Prevista spoelreservoir volledig voorgemonteerd en is bediening aan de voorzijde mogelijk. De 820 mm-variant kan zonder problemen ook van boven worden bediend. Bovendien vergroot de flexibele diepte-instelling de variabiliteit bij de montage.

Inclusief geluidsisolatie

Geluiden moeten bij de bediening van een toiletspoeling zo goed mogelijk worden voorkomen. Prevista Pure zorgt daarvoor door de geluidsgeïsoleerde behuizing.